Forum www.msts.fora.pl Strona Główna www.msts.fora.pl
MSTS - Polskie Forum
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Train Database File

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.msts.fora.pl Strona Główna -> Pomoc
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wołodyjowskiIC
Użytkownik


Dołączył: 25 Cze 2016
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kraków

PostWysłany: Nie 15:08, 26 Cze 2016    Temat postu: Train Database File

Jak włączam MSTS wyświetla mi się problem: Error reading train database file i mi podaję ścieżkę jako, że tam jest błąd eng lokomotywy ES64F4 lub moich jeszcze 3 innych polskich lokomotyw pobranych ze strony Andrzeja.
Co mam robić?[/img]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
raster
Moderator


Dołączył: 24 Mar 2010
Posty: 246
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Strzelin

PostWysłany: Nie 15:20, 26 Cze 2016    Temat postu:

Zainstalować trainupdate, msts bin (opisywane milion razy na forum), a najlepiej Open Rails.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wołodyjowskiIC
Użytkownik


Dołączył: 25 Cze 2016
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kraków

PostWysłany: Nie 17:43, 26 Cze 2016    Temat postu:

Skąd to można pobrać?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wołodyjowskiIC
Użytkownik


Dołączył: 25 Cze 2016
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kraków

PostWysłany: Nie 21:10, 26 Cze 2016    Temat postu:

raster napisał:
Zainstalować trainupdate, msts bin (opisywane milion razy na forum), a najlepiej Open Rails.


Mógbyś mi powiedzieć jak to wszystko zainstalować? Wchodzę na jakąś czeską stronę i nie wiem zupełnie co wybrać, a OR pobrałem i jak włączyłem próbuję nacisnąć start coś się ładuję i wraca z powrotem na stronę startową OR. A trainupdate nie wiem zupełnie gdzie znaleźć. Bardzo proszę o pomoc, bo się czuję zupełnie zagubiony w tym wszystkim.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Preki
Moderator


Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 1037
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 29 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: MD Siedlce Centralna DOKP

PostWysłany: Nie 22:06, 26 Cze 2016    Temat postu:

Przeniosłem do Pomocy.

Wszystkie potrzebne linki, w tym trainupdate są na stronie MSTS-Bin.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wołodyjowskiIC
Użytkownik


Dołączył: 25 Cze 2016
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kraków

PostWysłany: Pon 10:28, 27 Cze 2016    Temat postu:

No dobrze, ale z tej czeskiej strony jest parę przycisków download i co tam pobrać: wszystko jak leci czy konkretny plik, a jeśli tak to jaki? I jeszcze OR czemu jak włączam w nim start to się chwilę ładuję i potem wraca na stronę startową? Mimo,że zrobiłem wszystko według waszego poradnika.

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez wołodyjowskiIC dnia Pon 10:31, 27 Cze 2016, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
raster
Moderator


Dołączył: 24 Mar 2010
Posty: 246
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Strzelin

PostWysłany: Pon 11:16, 27 Cze 2016    Temat postu:

Najpierw [link widoczny dla zalogowanych]
Później [link widoczny dla zalogowanych] (ostatni, 1.8.010516)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wołodyjowskiIC
Użytkownik


Dołączył: 25 Cze 2016
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kraków

PostWysłany: Pon 12:23, 27 Cze 2016    Temat postu:

W dalszym ciągu pokazuję Error reading train database file. I tylko na moje jedyne trzy pobrane lokomotywy.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lalek
Użytkownik


Dołączył: 06 Wrz 2015
Posty: 204
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pon 12:39, 27 Cze 2016    Temat postu:

Dlaczego nie nagrasz filmu, albo nie wstawisz screena ze swoim problemem?
Jezeli piszesz, ze zrobiles wszystko dobrze i wg. poradnika to znaczy, ze prawdopodobnie nie zainstalowales default.wag dla naszych rodzimych dodatkow. Mogles o tym nawet nie widziec, bo nie ma tego u Andrzeja na stronie. Pobierz ten plik: [link widoczny dla zalogowanych] i wklej go do Trainset zastepujac plik i folder. Jezeli wszystko inne jest ok to problem zniknie.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
raster
Moderator


Dołączył: 24 Mar 2010
Posty: 246
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Strzelin

PostWysłany: Pon 12:45, 27 Cze 2016    Temat postu:

A, i jeszcze jeśli chodzi o Open Rails, w głównym okienku zaznacz opcję "Logging", odpal symulator i powinieneś mieć na pulpicie plik "OpenRailsLog.txt". Wklej nam tu jego zawartość jako [code].

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lalek
Użytkownik


Dołączył: 06 Wrz 2015
Posty: 204
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pon 12:46, 27 Cze 2016    Temat postu:

Raster, ale tu chodzi o msts.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
raster
Moderator


Dołączył: 24 Mar 2010
Posty: 246
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Strzelin

PostWysłany: Pon 12:48, 27 Cze 2016    Temat postu:

Cytat:
I jeszcze OR czemu jak włączam w nim start to się chwilę ładuję i potem wraca na stronę startową?


Wink


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lalek
Użytkownik


Dołączył: 06 Wrz 2015
Posty: 204
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pon 12:48, 27 Cze 2016    Temat postu:

Aaa.. Sory, sory.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wołodyjowskiIC
Użytkownik


Dołączył: 25 Cze 2016
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kraków

PostWysłany: Pon 14:38, 27 Cze 2016    Temat postu:

raster napisał:
A, i jeszcze jeśli chodzi o Open Rails, w głównym okienku zaznacz opcję "Logging", odpal symulator i powinieneś mieć na pulpicie plik "OpenRailsLog.txt". Wklej nam tu jego zawartość jako [code].


raster tu link do log. txt.
[link widoczny dla zalogowanych]
lalek zainstalowałem Default ze strony zielonej ery i tak dalej to samo.
Przy okazji zamieszczam screena z Errorem. [link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez wołodyjowskiIC dnia Pon 18:02, 27 Cze 2016, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
raster
Moderator


Dołączył: 24 Mar 2010
Posty: 246
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Strzelin

PostWysłany: Pon 18:11, 27 Cze 2016    Temat postu:

Na pewno ustawiłeś dobrze ścieżki do plików? Pokaż główne okienko programu

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wołodyjowskiIC
Użytkownik


Dołączył: 25 Cze 2016
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kraków

PostWysłany: Pon 18:57, 27 Cze 2016    Temat postu:

Proszę
[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
raster
Moderator


Dołączył: 24 Mar 2010
Posty: 246
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Strzelin

PostWysłany: Pon 20:11, 27 Cze 2016    Temat postu:

Próbowałeś innych tras/lokomotyw/przebiegów?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wołodyjowskiIC
Użytkownik


Dołączył: 25 Cze 2016
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kraków

PostWysłany: Pon 20:42, 27 Cze 2016    Temat postu:

Próbowałem i to co wyszło podczas linii Marian Pass, jak także wtedy kiedy próbowałem inną lokomotywę załadować na CMK.
[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
raster
Moderator


Dołączył: 24 Mar 2010
Posty: 246
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Strzelin

PostWysłany: Pon 21:15, 27 Cze 2016    Temat postu:

Wybierz z listy „Activity” opcję „Explore Route”
--
Właśnie dlatego jestem za stworzeniem paczki całościowej, wtedy raczej problemów byśmy nie mieli Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wołodyjowskiIC
Użytkownik


Dołączył: 25 Cze 2016
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kraków

PostWysłany: Pon 21:39, 27 Cze 2016    Temat postu:

wołodyjowskiIC napisał:
Proszę
[link widoczny dla zalogowanych]

Oglądnij jeszcze raz zdjęcie to zobaczysz, że już próbowałem.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
raster
Moderator


Dołączył: 24 Mar 2010
Posty: 246
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Strzelin

PostWysłany: Pon 22:05, 27 Cze 2016    Temat postu:

Tak, ale przebiegi: „Starting at:” i „Heading to”. Poza tym inny pojazd - „Locomotive”. Jak wywali błąd, to wyślij log.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gabrys
Użytkownik


Dołączył: 02 Gru 2008
Posty: 370
Przeczytał: 3 tematy

Pomógł: 28 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: niemcy

PostWysłany: Pon 22:59, 27 Cze 2016    Temat postu:

Moze pomogę ale napisz na jakim systemie oraz chodzi o MSTS czy Or

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wołodyjowskiIC
Użytkownik


Dołączył: 25 Cze 2016
Posty: 11
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Kraków

PostWysłany: Wto 12:58, 28 Cze 2016    Temat postu:

raster napisał:
Tak, ale przebiegi: „Starting at:” i „Heading to”. Poza tym inny pojazd - „Locomotive”. Jak wywali błąd, to wyślij log.

Zastosowałem się do tego i w tych polach starting at i heading wybrałem Janusz Korczak i lokomotywę bez kabiny EP07. i screen co mi wyszło
[link widoczny dla zalogowanych]
A tu log. jeśli się przyda:
[link widoczny dla zalogowanych]
I cały czas nie rozumiem czemu lokomotywy nie chcą się włączyć tylko najpierw wyświetla coś takiego:
[link widoczny dla zalogowanych]
a potem to:
[link widoczny dla zalogowanych]
tu akurat w przypadku lokomotywy E189 i ciekawe, bo w readme pisali, że trzeba zmienić wpis z 189.cvf na BR-189 i się nie da, bo system odmawia zmiany w pliku.

gabrys napisał:
Moze pomogę ale napisz na jakim systemie oraz chodzi o MSTS czy Or

Właściwie o to i o to zarówno w MSTS jak i w OR polskie lokomotywy, które pobrałem nie chcą się otworzyć i jak otwieram edytora MSTS pokazują się okienka do, których link jest post wyżej. Mam Win 7.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez wołodyjowskiIC dnia Wto 13:15, 28 Cze 2016, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
raster
Moderator


Dołączył: 24 Mar 2010
Posty: 246
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 9 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Strzelin

PostWysłany: Wto 13:34, 28 Cze 2016    Temat postu:

Czyli się odpaliło, ale dlaczego trasa wygląda tak, jak wygląda, to już jest pytanie do twórców bardziej. Próbowałeś innych tras?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lalek
Użytkownik


Dołączył: 06 Wrz 2015
Posty: 204
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Wto 13:35, 28 Cze 2016    Temat postu:

Pobrałem wczoraj tę lokomotywę i odpaliłem bez zmieniania czegokolwiek. Chodzi, ma kabinę i dźwięki. Według mnie nie zainstalowałeś patchy lub zainstalowałeś je źle. Linijka 303 w E189 odpowiada za światła, więc moim zdaniem zła kolejność lub brak czeskiego patcha bin.
Moja propozycja: Odinstalowanie wszystkiego i zainstalowanie na nowo.
Najpierw msts w folderze innym niż domyślny. Następnie patch od microsoftu v1.4 i dopiero czeski bin.
Zresztą po co ja się produkuję, tutaj jest wszystko: [link widoczny dla zalogowanych]
Instalacja i konfiguracja OR jest dołączona do pliku, który pobierasz.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez lalek dnia Wto 13:35, 28 Cze 2016, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.msts.fora.pl Strona Główna -> Pomoc Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin